Известие

Collapse
No announcement yet.

Предницата ми е тотална "юфка" , дайте 1-2 съвета?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Предницата ми е тотална "юфка" , дайте 1-2 съвета?

Значи ситуацията е следната на "първо четене":

Разбити шарнири.
    Тампони на носачи и горни и долни.
    Тампони ст. щанга.

Прочетох това-онова , но предпочетох да попитам конкретно , какво да ги правя , нови носачи ли да купувам , рециклира ли ги някой , полиуретанови тампони ли да им слагам и найважно , кои ги прави тези неща в София и на какви цени?

пп Четох и за разни тънкости при смяната на тези неща , особено на тампоните на ст. щанга , за това ми се иска да пипа някои , които е "в час" ?
    Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Най-тънко минаваш с около 150-180лв с работата за всичко,но това тук по Плевенско.
    alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Няма какво да се чудиш!
      Всичко зависи от финансиите с които разполагаш.
      Най-добре е нови!

За София избор на сервизи много.....
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
        Значи ситуацията е следната на "първо четене":

Разбити шарнири.
        Тампони на носачи и горни и долни.
        Тампони ст. щанга.

Прочетох това-онова , но предпочетох да попитам конкретно , какво да ги правя , нови носачи ли да купувам , рециклира ли ги някой , полиуретанови тампони ли да им слагам и найважно , кои ги прави тези неща в София и на какви цени?

пп Четох и за разни тънкости при смяната на тези неща , особено на тампоните на ст. щанга , за това ми се иска да пипа някои , които е "в час" ?
        Заделяш 300-400лв и ставаш чисто нов
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Аз съм с рециклирани носачи вече трета година ги карам и нямат никакви ядове освен,че вече тампоните почнаха да поскърцват,рециклирал съм ги при Ферариста и съм доволен,това за мен е най евтиния вариянт,копувах и чисто нови долни и горни с марка фиорела няма да кажа от къде съм ги взимал и изкараха 3000км и се разбиха шарнирите и на долните и на горните ама им оставих иначе 800лв да са живи издрави,ако нямаш финанси за хубави носачи рециклираи си твоите
          sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
          Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Първоначално публикувано от emzo
            Нов ама докога е статистика, която никой не споделя
            Много зависи къде и как караш, ако не скачаш по дупките изкарват. Моите наблюдения над 156/147 при средностатистическа експлоатация са:
            Горни тампони - всяка година са аут(сега съм намерил едни дето карат повече)
            Шарнири(т.е. носачи) - 2 до 4г.
            Като се има предвид, че цялото предно окачване вече струва колкото един носач на 9-ка, не е болка за умиране.
            sigpic

Comment

За Ферариста да, четох доста и явно баш ги рсзбира тия работи, обаче не е в София за съжаление. Трябва ми някои тук да ми оправи колата и на тънки пари, до колкото е възможно.

Няма ли кои да ги рециклира в и около София?
              Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Първоначално публикувано от snaiperisto
                Нещо конкретно ще кажете ли?
                Колегa, имa комплекти нa "atec" и включвaт: 2 горни носaчa с тaмпони и шaрнири, 2 долни носaчa с тaмпони и шaрнири, 2 биaлетки, 2 външни и 2 вътрешни нaкрaйникa зa хидрaвличнaтa рейкa. Всичко нa ценa 400 лв. и дaвaт гaрaнция 15к километрa. Също тaкa, aз съм с тaкивa и съм минaл нaд 10к километрa и никaкви проблеми нямaм. Демек зa 400 лв. си прaвиш цялaтa предницa.

Comment

Някой ползвал ли е такава гаранция ?
                  Щото на думи, всички са велики.
                  ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                    Много зависи къде и как караш, ако не скачаш по дупките изкарват. Моите наблюдения над 156/147 при средностатистическа експлоатация са:
                    Като се има предвид, че цялото предно окачване вече струва колкото един носач на 9-ка, не е болка за умиране.
                    Добре е да говорите в километри ...разговори в години ми се струват несериозни (поправете ме ако греша).
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
                      Добре е да говорите в километри ...разговори в години ми се струват несериозни (поправете ме ако греша).
                      В километри също е несериозно, щото едни карат редовно Бургас-София, а други ги блъскат градско по паветата в Пловдив примерно.
                      sigpic

Comment

https://www.facebook.com/media/set/?...3719843&type=1
                        Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
                        Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
                        Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Това кара дълги км.В комбинация с долни такива,и ладови тампони на щангата-забравяш за предница поне за 100 000.
                          Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                            Това кара дълги км.В комбинация с долни такива,и ладови тампони на щангата-забравяш за предница поне за 100 000.
                            Въпросът е...от къде да се намери оригинално такова?
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                              Колега, би ли споделил какви са тези тампони на горните носачи, които карат повече!
                              п.с. Може и на лични, ако е проблем в темата на автора.
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
                              Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Working...
                              X